Buradasınız : Ana Sayfa // Amatör Radyoculuk // PIC 16F876 ile Digital SWR metre projesi..

PIC 16F876 ile Digital SWR metre projesi..

 

PIC 16F876 ile Digital SWR metre projesi çalışmamın resimleri aşağıda . Henüz bitmiş değil. Bittiği zaman resim ve sonucunu buradan paylaşacağım. Kısaca proje hakkında bilgi vereyim. Proje IW3EGT ve IK3OIL tarafından geliştirilmiş. Çalışması klasik SWR metreler gibi. 0 – 50 MHZ arasında 5 ile 120 Watt arası ölçüm yapabiliyor. Köprüde FT50-43 toroid kullanılmış.5 cm RG 58 ile köprü oluşturulabilir.

Daha ayrıntılı bilgi için Aşağıdaki pdf dosyasını inceleyebilirsiniz. İngilizcesi iyi olanların işine yarayacağını ümit ediyorum.

http://www.ik3oil.it/_private/Articolo_SWR_eng.pdf

Şimdilik elimdeki resimler ve projenin durumu aşağıda göründüğü gibi. Zaman bulursam en kısa sürede bitirmeyi planlıyorum.



1 Yorum yapılmış " PIC 16F876 ile Digital SWR metre projesi.. "

  1. SAYIN DİVİLİ MERHABA
    BEN AMATÖR DEĞİLİM ÖNCELİKLE BELİRTMEK İSTİYORUM
    MESLEĞİM; İNŞAAT MÜHENDİSİ
    SERBEST ÇALIŞIYORUM, AYRICA CELAL BAYAR ÜNV. MÜH. FAK. İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜNDE ÖĞRETİM GÖREVLİSİ OLARAK ÇALIŞMAKTAYIM.
    ELEKTRONİK ÇOCUKLUKTAN BUYANA DEVAM EDEN BİR HOBİM.
    CB BANDI MİDLAND 248 ARAÇ VE MİDLAND 42 MULTI BİRER TELSİZ ALDIM ARAÇ ANTENİM ALAN S9 PLUS ARAÇ MONTAJLARINI YAPTIM, ANCAK SWR AYARINI KONTROL EDEMEDİĞİM İÇİN MANDALA BASMAYA ÇEKİNİYORUM.
    ANLAYABİLDİĞİM KADARI İLE 1-50 MHz -5-120 W GÜÇ ÖLÇEBİLEN BU ÇALIŞMA MANTIKLI GÖRÜNÜYOR.
    YAPILAN MUHTELİF ÇALIŞMALARI AMATÖR RADYOCULUK SAYFASINDAN İZLİYORUM.
    ELEKTRONİK BİLGİM YETERSİZ OLDUĞUNDAN ANCAK ŞEMASI VERİLEN DEVRELER ÜZERİNDE ÇALIŞIP ÜRETEBİLİYORUM.
    SİTEDEN BULDUĞUM BİR PİC PROGRAMLAMA DEVRESİNİ YAPTIM VE BAŞARILI OLDUM.
    DAHA SONRA 0-550 MHz ARASI HİZMET VEREN BİR FREKANSMETRE DEVRESİNİ YİNE SİTEDEN (SAYIN SÜTÇÜNÜN BİR ÇALIŞMASI) ALARAK KURDUM VE EKİNDEKİ HEX DOSYASI SAYESİNDE 16F877 Yİ PROGRAMLIYARAK ÇALIŞTIRDIM, ANCAK İZMİRDE MC 12013 FREKANS BÖLÜCÜ BULAMADIĞIM İÇİN KISITLI BİR ÖLÇÜM YAPABİLİYORUM
    SONUÇ OLARAK EMEĞİNİZE SAYGIM SONSUZ UYGUN GÖRÜRSENİZ SWR/WATT METRE DEVRESİNİN HEX DOSYASINI GÖNDEREBİLİRSENİZ DEVEREYİ ÇALIŞMAK İSTİYORUM.
    SEVGİ VE SELAMLARIMLA MATER / 21/12/2011 / İZMİR

Yorum Yapın

 
Copyright © 2010 TB5X Mehmet DİVİLİ Kişisel Web Sitesi. Sitenin Tüm hakları saklıdır.
Bu site wordpress altyapısı üzerine kurulmuştur. Düzenleme : TB5X.